08.Dec.2014 - 01.Mar.2015
  • Open Call

Call for udstillingsforslag 2015: COLLECTIVE MAKING

Kunsthal Aarhus indbyder kuratorer til at indsende udstillingsforslag, som forholder sig til temaet for kunsthallens nye toårige program COLLECTIVE MAKING.

Deadline for ansøgning: 1. marts 2015
Udstillingsperiode: juni – september 2015
Vinder(ne) udpeges: 20. marts 2015

Om Kunsthal Aarhus
Kunsthal Aarhus, som blev grundlagt i 1917, er en samtidskunstinstitution lokaliseret i centrum af Aarhus. Kunsthallen præsenterer et kunstnerisk program bestående af skiftende udstillinger såvel som et offentligt program, der inkluderer talks, seminarer, tekster, performances, koncerter og filmvisninger. Kunsthal Aarhus tilbyder en dynamisk platform for kollaborativ og transdisciplinær forskning, kunstnerisk eksperimenteren og kritisk engagement. Den fungerer som en rugekasse for ideer ved at initiere, bestille, producere og præsentere nye værker for et lokalt og internationalt publikum.
Læs mere om os på: http://kunsthalaarhus.dk/about

Om programmet 
Kunsthal Aarhus lancerer et nyt to-årigt kunstnerisk program, som udforsker ideen om COLLECTIVE MAKING. Med dette ønsker vi at undersøge kollektive produktionsprocesser i en erkendelse af, at kreativitet ikke behøver at være bundet til individualisme og konventionelle ideer om ophavsret. I andre dele af verden, særligt historisk set, har ejerskab i det kreative felt, været meget mere mangfoldigt og distribueret og forbundet med helt anderledes sociale og politiske principper. Kunsthal Aarhus vender sin opmærksomhed på de historiske kunstnergrupper samt moderne kunstkollektiver, for at undersøge deres betydning for kreativ praksis, herunder deres bredere anvendelse af andre discipliner og praksisser (herunder design, arkitektur, håndværk og teknologi).
Se vores tidligere og nuværende program på: http://kunsthalaarhus.dk/programme

Betingelser:
Forslag til udstillinger såvel som et tilhørende program med offentlige events skal behandle det overordnede tema COLLECTIVE MAKING.
Udstillingsforslagene skal designes til at udfylde ca. 1000 kvadratmeter udstillingsareal fordelt på fem gallerier (Galleri 2,3, 4 og 5), hvoraf fire gallerier er dedikeret til udstillinger og et er afsat til vores offentlige program (Galleri 1).

Kunsthal Aarhus yder et budget på 200.000 DKK til de samlede udstillingsomkostninger (som inkluderer alle omkostninger i huset, såsom kuratorisk assistance, projektledelse, teknisk assistance, installering, PR og markedsføring, kunstner- og kuratorhonorarer osv.)

Jury:
Udstillingen som vil blive realiseret i Kunsthal Aarhus i sommeren 2015 vil blive udvalgt blandt indsendte forslag af en international jury bestående af:

Marta Kuzma, Rektor, The Royal Institute of Art, Stockholm
Koyo Kouoh, Direktør, Raw Material Company, Dhakar
Bárbara Rodríguez Muñoz, Kurator, Welcome Trust, London
Joasia Krysa, Kunstfaglig leder, Kunsthal Aarhus

Indsendelse:
Forslaget skal indeholde følgende:
1) Udfyldt ansøgningsskema
2) Projektbeskrivelse, inkl. overordnet koncept, kunstnerliste, kunstværker, installeringsforslag (max 2 sider)
3) CV for alle deltagere
4) Fotodokumentation af tidligere værker
5) Anslået budget og en fundraisingplan for udgifter der overstiger det afsatte budget

Ansøgning:
Den udfyldte ansøgning bedes sendt elektronisk med overskriften ‘International Call for Exhibitions 2015’ i emnefeltet til exhibitions@kunsthal.dk.
Alle dokumenter skal være vedhæftet i en PDF (max 8 MB)

For yderligere informationer, kontakt venligst Jeanett Stampe, Head of Exhibitions, Kunsthal Aarhus, exhibitions@kunsthal.dk.

Download ansøgningsskema og grundplaner her.